-->

kumpulan lirik-lirik lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat



lirik-lirik-lagu-sunda-daerah-berasal-dari-bandung-jawa-barat
lirik-lirik lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat  lirik-lirik-lagu-sunda-daerah-berasal-dari-bandung-jawa-barat

Lirik Lagu Sunda Jawa BaratLagu lagu daerah sunda bandung jawa barat adalah ciri khas budaya seni musik dari suatu daerah suku sunda  yang menjadikan lirik lagu lagu sunda daerah bandung menjadi kebanggaan daerah Jawa Barat.

Pada umumnya pencipta lagu sunda daerah khususnya lagu terdahulu pencipta lagu daerah sunda tidak diketahui lagi alias noname. Lagu sunda daerah atau musik sunda daerah Jawa Barat biasanya muncul dan dinyanyikan atau dimainkan pada tradisi-tradisi tertentu misalnya seperti adat istiadat pernikahan suku sunda

Kali ini senibudayawisata akan membagikan lagu lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat yang populer dan terkenal.

Berikut adalah lirik lagu lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat populer dan terkenal


1. Lagu Daerah Manuk Dadali


Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang

Meberkeun jangjangna bangun taya karingrang

Sukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk

Ngepak mega bari hiberna tarik nyuruwuk





Saha anu bisa nyusul kana tandangna

Gandang jeung pertentang taya bandingan nana

Dipikagimir dipikaserab ku sasama

Taya karempan kasieun leber wawanenna



Manuk Dadali manuk panggagahna

Perlambang sakti Indonesia Jaya

Manuk Dadali pangkakon carana

Resep ngahiji rukun sakabehna



Hirup sauyunan tara pahiri-hiri

Silih pikanyaah teu inggis bela pati

Manuk dadali ngandung siloka sinatria

Keur sakumna Bangsa di Nagara Indonesia


2. Lagu Daerah Bubuy Bulan


Bubuy bulan

Bubuy bulan sangray bentang

Panon poe

Panon poe disasate

Unggal bulan

Unggal bulan abdi teang

Unggal poe

Unggal poe oge hade

Situ Ciburuy

laukna hese dipancing

Nyeredet hate

Ningali ngeplak caina

Duh eta saha

Nu ngalangkung unggal enjing

Nyeredet hate

Ningali sorot socana


3. Lagu Daerah Panon Hideung


Panon hideung pipi koneng

Irung mancung putri Bandung

Putri saha di mana bumina

Abdi reuseup ka anjeunna

Siang wengi ka impi-impi

Hate abdi sara sedih

Teu emut dahar teu emut nginum

Emut kanu geulis panon hideung.


4. Lagu Daerah Sapu Nyere Pegat Simpay


Ririungan urang karumpul

meumpeung deukeut hayu rang sosonoan

Macangkrama bari ngawadul

urang silih tempas silih eledan

Moal lila jeung babaturan

hiji wanci anu geus ditangtukeun

Bakal pisah bakal pajauh

bakal mapohokeun katineung urang

Sapu nyerepegat simpai bakal kasorang takdir

ti Gusti Hyang Widi pasti kalakon

Urang rek papisah urang rek pajauh

meumpeung deu keut hayu rang sosonoan


5. Lagu Daerah Pileuleuyan


Hayu batur hayu batur

Urang kumpul sarerea

Hayu batur hayu batur

Urang sosonoan heula

Pileuleuyan pileuleuyan

Sapu nyere pegat simpay

Pileuleuyan pileuleuyan

Paturay patepang deui

Amit mundur amit mundur

Amit ka jalma nu rea

Amit mundur amit mundur

Da kuring arek ngumbara

6. Lagu Daerah Tokecang

Tokecang tokecang bala gendir tosblong

Angeun kacang sapependil kosong

Aya listrik di masigit meuni caang katingalna

Aya istri jangkung alit karangan dina pipina

Tokecang tokecang bala gendir tosblong

Angeun kacang angeun kacang sapependil kosong


7. Lagu Daerah Es Lilin


es lilin mah (dunungan) kalapa muda

dibantunmah (dunungan) ka sukajadi

abdi isin dunungan samar kaduga

sok sieun mah aduh henteu ngajadi

es lilin mah dunungan kalapa muda

dibantun mah dunungan di dorong-dorong

abdi isin dunungan samar kaduga

sok sieun mah aduh kantongna kosong

es lilin mah dunungan kalapa muda

diolah mah dunungan dicipatian

abdi isin dunungan ku sadayana

hoyong kabur dunungan seueur kagirang


8. Lagu Daerah Cing Cang Keling

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten

Blos ka kolong bapak satar buleneng

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten

Blos ka kolong bapak satar buleneng

Kleung dengklek buah kopi raranggeuyan

Keun anu dewek ulah pati diheureuyan

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten

Blos kakolong bapak satar buleneng

Kleung dengklek buah kopi raranggeuyan

Keun anu dewek ulah pati diheureuyan

Cing cangkeling manuk cingkleung cindeten

Blos kakolong bapak satar buleneng

9Lagu Mojang Priangan

Angkat ngagandeuang
Bangun taya karingrang
Nganggo sinjang dilamban
Mojang priangan …
Umat-imut lucu
Sura-seuri nyari
Larak-lirik keupat
Mojang Priangan …

Diraksukan kabaya
Nambihan cahayana
Dangdosan sederhana
Mojang priangan … 2X

Mojang anu donto
Matak sono nu nempo
Mun tepung sono ka
Mojang Priangan …

Gareulis maranis
Disinjang lalenjang
Estu sono mun leumpang
Mojang Priangan …

Digigirna ge lenggik
Dihareupna ge sieup
Ditukangna lenjang
Mojang Priangan …

Diraksukan kabaya
Nambihan cahayana
Dangdosan sederhana
Mojang priangan … 2X

Mojang anu donto
Matak sono nu nempo
Mun tepung sono ka
Mojang Priangan …


Demikian beberapa lirik lagu lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat populer dan terkenal



Baca Juga Lirik Lagu Daerah Lainnya

kumpulan lirik-lirik lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat 


kumpulan lirik-lirik lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat kumpulan lirik-lirik lagu sunda daerah berasal dari bandung jawa barat Reviewed by Unknown on 5:42 PM Rating: 5
Powered by Blogger.